Senarai Buku


1) Sekelip Cahaya

 • Sebuah buku agama yang menarik dengan gaya bahasa tersendiri yang memaparkan keindahan Islam dalam segala aspek. Khususnya penyelesaian ummah dengan minuman kaum sufi.
 • Sebuah terjemahan menarik daripada maqalah al-Arif billah Mawlana Syeikh Mokhtar Ali Muhammad AD-Dusuqi r.a. Syeikhku yang mulia.
 • Harga: RM 13.50

 

2) Khasiat & fadhilat ayat-ayat suci Al-Quran 30 juzu’

 • Buku ini merupakan himpunan secebis rahsia al-quran yang begitu luas membicarakan tentang Fawaid (faedah-faedah ayat dan surah) yang terkandung di dalam kitab suci itu. Semoga buku yang amat berharga ini dapat menyumbang kepada perkembangan ilmu-ilmu alquran di Malaysia khususnya dan menjadi rahmat dan syifa bagi muhibbin (pencinta-pencinta illahi)

 

 • Harga RM 25.00

 

3) Panduan Fardhu Ain Lengkap

 • Memuatkan secara detail ilmu fardhu ain yang wajib dipelajari… Tauhid, Feqah, Tasawwuf, Bab Darah Wanita dan Muwafiq Masbuq secara tafshil/detail
 • Fardhu Ain merupakan ilmu asas yang dipelajari dan diamalkan oleh setiap muslim. Mengabaikan fardhu ain bermakna menjuruskan diri kea rah kemurkaan Allah s.w.t. Buku “Panduan Fardhu Ain Lengkap” ini merupakan di antara buku-buku yang disusun dengan menarik, rapid an terkini sesuai untuk tatapan setiap muslim. “Panduan Fardhu Ain Lengkap” berteraskan ahli sunnah wal jamaah dan hasil rujukan kitab-kitan muktabar (kitab-kitab ulama’ silam dalam Bahasa Arab dan Bahasa Jawi Lama). Buku ini pasti akan menambahkan ilmu anda untuk diamalkan dan pasti akan menggerakkan jiwa anda untuk berubudiah semata-mata kerana ALLAH s.w.t.

 

 • Harga RM19.80

 

4)Fatwa Syiekh Ali Jumaah (Mufti Mesir)

 • Antara tajuk perbahasan dalam buku ini
  - Kalaulah bukan kerana Rasulullah maka seluruh alam ini tidak wujud
  - Nur Saidina Muhammad s.a.w
  - Rasulullah s.a.w sentiasa hidup
  - Bertawassul dengan nabi
  - Ibubapa Rasulullah adalah mukmin
  - Mencintai dan menziarahi ahli bait
  - Solat di kubur
  - Tareqah sufi, karamah wali, berhimpun dan berzikir dengan nyaring, penggunan tasbih
  - Isu qunut subuh
  - Puasa tetapi tidak sembahyang
  - Memakai purdah
  - Haramkah membuat perkara yang nabi tak buat?

  - Dan lain-lain perbahasan.
 • Harga RM17.00

 

5) Amalan dan petua ulama silam dalam menuntut ilmu

 • Buku ini amat berguna sebagai panduan kepada pelajar-pelajar dan penuntut ilmu, ia memaparkan kepada pembaca amalan-amalan rohaniah yang terdiri daripada ayat-ayat suci Al-Quran,Zikir,Selawat dan aneka doa untuk meningkatkan daya ingatan dan memperbaiki akhlak. Dalam buku ini juga memuatkan adab-adab sebagai seorang pelajar muslim bagi mencapai keberkatan dan kejayaan hakiki.

 

 • Harga RM10.00.

 

6) Yasin/Doa Arwah/Tahlil/Tawassul dengan Rijalullah

 • Buku kecil ini dilengkapi dengan:
  - Doa Nisfu Sya’ban
  - Kaifiat Tahlil Arwah
  - Doa Arwah Panjang
  - Doa Arwah Ringkas
  - Doa Solat Hajat
  - Doa Selamat
  - Doa Setelah Jamuan Bubur Asyura
  - Doa Ringkas Di Majlis Jamuan
  - Doa Tok Kenali
  - Doa Akhir Tahun
  - Doa Awal Tahun
  - Doa Penerang Hati
  - Doa Tolak Bala’ Bulan Safar
  - Tawassul Dan Salam Kepada Rijalullah

  Buku kecil ini dilengkapi dengan:- Doa Nisfu Sya’ban- Kaifiat Tahlil Arwah- Doa Arwah Panjang- Doa Arwah Ringkas- Doa Solat Hajat- Doa Selamat- Doa Setelah Jamuan Bubur Asyura- Doa Ringkas Di Majlis Jamuan- Doa Tok Kenali- Doa Akhir Tahun- Doa Awal Tahun- Doa Penerang Hati- Doa Tolak Bala’ Bulan Safar- Tawassul Dan Salam Kepada Rijalullah

 • Harga RM 4.90

 

 

Mencari Pengedar Buku Agama Bermutu Syarikat Albaqir.

Syarikat kami mencari pengedar yang berminat menjual buku terbitan kami.  Pengedar dapat untung antara 20-30% mengikut jumlah buku yang diambil. Buku-buku kami adalah hasil karya sendiri dari kitab-kitab muktabar dan diterbitkan sendiri.

Hubungi: 013-9363693 (Ustaz Fadil )